Balkenklemmen

Balkenklemmen zijn bedoeld om balken, profielen of platen te hijsen en te verplaatsen. Hijswinkel heeft diverse balkenklemmen die te gebruiken zijn als tijdelijk of vast ophangpunt voor o.a. takels.

Lees meer Minder
Actieve filters
  • 40.000+ artikelen uit voorraad leverbaar
  • 6 dagen p/week op locatie bezorgd
  • Gratis advies, bel of chat met ons
  • Betalen op rekening
  • 40.000+ artikelen uit voorraad leverbaar
  • 6 dagen p/week op locatie bezorgd
  • Gratis advies, bel of chat met ons
  • Betalen op rekening

Soorten balkenklemmen

We hebben zowel een balkenklem horizontaal als een balkenklem verticaal, te gebruiken voor I balken of H balken en verkrijgbaar met harpsluiting. Een balkenklem van Hijswinkel voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, maar het is wel belangrijk om een balkenklem regelmatig te controleren op schade of slijtage. Hijswinkel levert balkenklemmen van o.a. de merken Eller, Terrier, Camlok en Delta. Enkele voorbeelden:

Eller ELBC
De Eller balkenklem ELBC wordt gebruikt als tijdelijk ophangpunt. Deze klem heeft een robuuste constructie, een korte inbouwhoogte en een grote verstelbaarheid. De ELBC is uitgevoerd met spindel voor een snelle montage.

Eller ELBCH
De Eller balkenklem ELBCH met harpsluiting heeft een frame uit massief stalen platen en de spindel is gegalvaniseerd. Deze zwarte, robuuste balkenklem is tot 45° draaibaar en door de grote verstelbaarheid op vele plaatsen bruikbaar.

Terrier FBK
De Terrier FBK is een verticale balkenklem voor het hijsen en verplaatsen van stalen balken, profielen en platen waarbij de last in dezelfde positie moet blijven. De klem zoekt via een speciaal hijsoog altijd het midden op van de te hijsen last. Een ideale balkenklem voor het transporteren en positioneren van stalen balken, bijvoorbeeld bij het zagen en/of stapelen van stalen balken en de montage van staalconstructies. Het hijsvermogen is tot 3.000 kilogram en de bekopening is tot 25 mm instelbaar.

Tigrip balkenklemmen
Het merk Tigrip levert speciale klemmen voor H balken en I balken voor het hijsen en verplaatsen van balken in verticale positie. Deze klemmen zijn voorzien van een veiligheidssluiting en de maximum werklast varieert van 3 tot 8 ton.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of vragen over balkenklemmen, bijvoorbeeld over de prijzen, gerust contact met ons op via 085-4013929 of info@hijswinkel.nl.