Bovenloopkranen

Een bovenloopkraan van Hijswinkel voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, voor een scherpe prijs. Veilige en betrouwbare bovenloopkranen zijn verkrijgbaar als profielligger, kokerligger of V-ligger.

Lees meer Minder
Actieve filters

Demag bovenloopkranen

Wij leveren Demag bovenloopkranen die lasten kunnen hijsen tot 100 ton en daarmee de ideale oplossing is voor zeer zware goederen en grote reikwijdtes. Laat uw bovenloopkraan jaarlijks door ons inspecteren en keuren. Dan blijft uw kraan altijd in topconditie.

FAQ

Hoe werkt een bovenloopkraan?

Een bovenloopkraan ‘loopt’ bovenlangs in een bedrijfshal en bestaat uit een kraanligger die aan beide zijden is voorzien van een rijbalk. Bij een enkelligger bovenloopkraan hangt de takel aan de flensen onder de ligger en bij een dubbelligger bovenloopkraan rijdt de takel door middel van een katframe bovenop de liggers. Voor het bedienen van een bovenloopkraan is een hijsbewijs en certificaat verplicht.

Welke bediening van de bovenloopkraan is er?

De keuze van een goede bediening is belangrijk. Kiest u voor een ideaalbesturing, radiobesturing of misschien wel een cabine. Een ideaalbesturing is een drukknopkast welke met een besturingskabel verbonden zit aan de kraan. Voordelen hiervan zijn dat de bediening altijd binnen handbereik is. Een nadeel zou kunnen zijn dat deze aan één zijde van de kraan is gesitueerd waardoor er niet altijd een veilige positie voor de bediener is in te nemen. Een radiobediening maakt het kiezen van een veilige positie een stuk eenvoudiger.

Welke soorten bovenloopkranen zijn er?

Bovenloopkranen zijn er met drie verschillende soorten liggers: de profielligger, kokerligger en V-ligger en zijn verkrijgbaar voor het hijsen van 1000 kg, 2 ton, 5 ton, 15 ton, 20 ton, 50 ton en 100 ton.

Soorten bovenloopkranen

Hijswinkel heeft bovenloopkranen voor het hijsen van 1 ton, 2 ton, 5 ton, 15 ton, 20 ton, 50 ton en zelfs 100 ton. Bovenloopkranen zijn er met drie verschillende soorten liggers: de profielligger, kokerligger en V-ligger.

Profielligger bovenloopkraan

Profielliggers hebben standaard profielen en zijn hierdoor goedkoper dan gelaste kokerliggers of v-liggers. Profielligger bovenloopkranen worden voornamelijk toegepast tot 12 meter, maar kunnen geleverd worden tot maximaal 18 meter. Profielliggers hebben verder een laag eigen gewicht en kunnen compact gebouwd worden. Met een maximale hijscapaciteit van 12,5 ton is de profielligger bovenloopkraan geschikt voor het lage en gemiddelde hijswerk. U kunt voor een kettingtakel of een staaldraadtakel kiezen.

Kokerligger bovenloopkraan als enkelligger of dubbelligger

Een kokerligger bovenloopkraan is eigenlijk hetzelfde als een profielligger bovenloopkraan, alleen is er met deze kraan meer mogelijk. Een profielligger heeft standaard profielen, terwijl een kokerligger op maat in elkaar wordt gelast. Hierdoor zijn er meer bouwvormen mogelijk en kan de kraan grotere overspanningen aan. Voor het zwaardere werk is dit een ideale loopkraan voor uw interne transport. De liggers kunnen als enkelligger of dubbelligger worden uitgevoerd en de staaldraadtakel is onderhangend of bovenlopend.

V-ligger bovenloopkraan als enkelligger of dubbelligger

Een V-ligger is nauwkeuriger, sneller en heeft een langere levensduur. De innovatieve Demag V-ligger is hét alternatief voor conventionele kokerligger bovenloopkranen. De V-ligger bovenloopkraan biedt een aanzienlijk verbeterde efficiëntie voor het hanteren van lasten en geeft een hogere verwerkingssnelheid dan een kokerligger. De V-kraan is er als enkelligger en dubbelligger.

Meer informatie

Hijswinkel heeft een nieuwe bovenloopkraan te koop, een gebruikte bovenloopkraan en ook bovenloopkraan onderdelen. Neem voor meer informatie of vragen over een voor uw situatie geschikte bovenloopkraan gerust contact met ons op via 085-4013929 of info@hijswinkel.nl.