• Op voorraad? Voor 14:00 besteld, direct verzonden
  • Veilig & achteraf betalen
  • Gratis advies

Gratis praktische tips hijsogen

DIN is de afkorting van Deutsches Institut für Normung. De Deutscher Normenausschuss in Berlijn stelt de normen op in samenspraak met de industrie en handel, de wetenschappelijke wereld en de verbruikersverenigingen. De eerste DIN norm verscheen in 1918. De Nederlandse tegenhanger is de NEN-norm. In de industriële markten in ons land worden evenwel de DIN-normen veel toegepast.

Zo ook voor hijsonderdelen als oogbouten / ringschroeven van staal conform DIN 580. Deze worden gebruikt voor hef- en draagwerkzaamheden met hoge veiligheidstechnische eisen. Toepassing in de machinebouw, hijsmaterieel en aanslagmaterieel.

Bij het gebruik van hijsogen (oogbouten of ringmoeren) moeten deze voor gebruik worden gecontroleerd op beschadigingen. Hierbij moet het schroefdraad schoon zijn en onbeschadigd. Bij eventuele beschadigingen of vervormingen de moeren en bouten niet gebruiken.

De moeren en bouten kunnen door het gebruik worden aangetast door weersinvloeden, overbelasting en slijtage. Regelmatige controle is daarom dringend gewenst.