Hangbaansystemen

Met een hangbaansysteem van Hijswinkel is elke werkplek snel en betrouwbaar bereikbaar voor lichte en middelzware ladingen. Hijswinkel beschikt over diverse hangbaansystemen, zoals een monorail takel, een aluminium hangbaan en stalen enkelligger- of dubbelliggerhangbanen van gerenommeerde merken als Demag, SWF en Vetter. Een hangbaansysteem kan een eenvoudig transportsysteem zijn, maar ook complex met bochten, loopwegwissels en flexibele afzetinrichtingen.

Eigenschappen hangbaansysteem

Hangbaansystemen van Hijswinkel zijn eenvoudig te monteren en ook verkrijgbaar als zelfbouwpakket. Een hangbaansysteem is optimaal aan te passen aan elke werkplek dankzij het uitgebreide assortiment kettingtakels en lastophangingen. Een hangbaan is in aluminium leverbaar met een maximum draaglast van 2.000 kg, maar ook in staal als enkelligger- of dubbelligger hangbaan met een maximum draaglast tot 3.200 kg.

Aluminium hangbaan

Een aluminium hangbaan heeft standaard een met de hand aangedreven aandrijving, maar u kunt ook kiezen voor een elektrisch verrijdbaar transportsysteem. Het lage gewicht van de aluminium profielen en de zeer soepel lopende rails zorgen ervoor dat zelfs zware en onhandige ladingen snel te verplaatsen zijn met weinig inspanning. De fysieke belasting wordt tot een minimum beperkt wat veel voordelen biedt voor de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers.

Stalen enkelliggerhangbaan

Een enkelliggerhangbaan is eenvoudig aan een dakspant of betonnen plafond op te hangen. Extra kolommen voor de hangbaan zijn niet nodig waardoor u alle gedeeltes van een hal optimaal kunt benutten. Vastlopen van enkelligger hangbanen is uitgesloten dankzij de scharnierende kogelgewrichten in het hangbaansysteem.

Stalen dubbelliggerhangbaan

Ook dubbelligger hangbaansystemen hebben gunstige inbouwmaten en een laag eigen gewicht. De ophangingen vangen de krachten bij starten, remmen of bufferstoten grotendeels op. Met een dubbelligger hangbaan zijn grote overspanningen mogelijk door de hangbaan op te hangen aan meer dan twee hangbanen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of vragen over een voor uw situatie geschikt hangbaansysteem gerust contact met ons op via 085-4013929 of info@hijswinkel.nl.