Lieren

Heeft u snel een nieuwe elektrische lier of handlier nodig voor op de bouwplaats? Dan bent u bij Hijswinkel aan het juiste adres. 

Lees meer Minder
Actieve filters
 • 40.000+ artikelen uit voorraad leverbaar
 • 6 dagen p/week op locatie bezorgd
 • Gratis advies, bel of chat met ons
 • Betalen op rekening
 • 40.000+ artikelen uit voorraad leverbaar
 • 6 dagen p/week op locatie bezorgd
 • Gratis advies, bel of chat met ons
 • Betalen op rekening

Elektrische lier en handlier

Alle lieren van Hijswinkel voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Hijswinkel is dan ook dé specialist in hef- en hijsmiddelen en een Erkend Keurbedrijf Hijs- en Hefmiddelen (EKH). In ons assortiment veilige en betrouwbare elektrische lieren en handlieren vindt u o.a. het kwaliteitsmerk Eller. Laat uw lieren jaarlijks door ons inspecteren en keuren, dan blijven ze in topconditie.

Handlieren

Hijswerk waar de lier geen volledige slag kan maken? Dan is de handlier het juiste middel. Bij Hijswinkel vindt u de beste handlieren voor dakmontage of met een ratelslinger. De keus is afhankelijk van het werk dat u met de hijslieren moet verrichten.

De handlieren voor dakmontage kennen een hijscapaciteit tot wel 2000 kg. Voor deze hijslieren is bijna niets te zwaar. Door de volledige afscherming van onderdelen maken regen en vuil geen kans. Daarom zijn deze handlier perfect voor buitenwerk. Mocht u echter niet of weinig te maken krijgen met dakmontage, dan biedt Hijswinkel u handlieren met een ratelslinger. Deze hijslieren zijn perfect voor plaatsen waar er geen volledige slag gemaakt kan worden. Ook deze industriële handlier heeft een grote hijscapaciteit van wel 1000 kg.

Handlier voor dakmontage

Bij Hijswinkel vindt u de perfecte handlier voor dakmontage. Met een hijscapaciteit tot 2000 kg is bijna niets te zwaar. Daarnaast is de trommel gesplitst waardoor er twee kabels op kunnen. Door de volledige afscherming van onderdelen maken regen en vuil geen kans. Daarom is deze handlier perfect voor buitenwerk.

Handlier met ratelslinger

Mocht u niet of weinig te maken krijgen met dakmontage, dan biedt Hijswinkel u een handlier met ratelslinger. Deze lier is perfect voor plaatsen waar er geen volledige slag gemaakt kan worden. Ook deze industrie handlier heeft een grote hijscapaciteit: 1000 kg.

Alle lieren van Hijswinkel

Hijswinkel heeft diverse lieren, zoals een handlier, treklier, elektrische kabellier, staalkabellier of staaldraadlier en een mechanische of hydraulische lier. Verder kunt u bij ons ook een kleine handlier, mini handlier, handlier met rem en een handlier met band kopen. En wat te denken van een speciale bootlier in combinatie met uw boottrailer. Ideaal om uw boot veilig in en uit het water te halen.

Uiteraard is het bij de keuze van een lier belangrijk welk gewicht u hiermee wilt trekken. Hijswinkel heeft lieren voor het verplaatsen van 500 kg, 1 ton (1000 kg), 1,5 ton (1500 kg), 2 ton (2000 kg) en 3 ton (3000 kg).

Bestellen bij Hijswinkel

Een lier kopen bij Hijswinkel betekent:

 • Concurrerende prijzen en snelle levertijden.
 • Ruim assortiment topmerken, waaronder Eller.
 • Lieren die voldoen aan alle actuele wet- en regelgeving.

Neem voor meer informatie of vragen over een van onze lieren gerust contact met ons op via 085-4013929 of info@hijswinkel.nl.

FAQ

Wat is een lier?

Een lier is een werktuig dat gebruikt wordt in combinatie met een kabel of soms een touw. Een lier bestaat uit een trommel, ook windas genoemd, die is verbonden met een overbrenging en een aandrijving. Lieren kunnen worden aangedreven door bijvoorbeeld een verbrandingsmotor, elektromotor of een hydromotor

Hoe werkt een lier?

Een lier bestaat uit een trommel waar een staalkabel omheen is gewonden. De lier is op een locatie vastgezet. De kabel is in één of meerdere lagen rond de trommel gewonden. De kabel wordt gevierd om aan een last of bevestigingspunt vastgemaakt te worden. Door nu de lier te activeren wordt de kabel om te windas gewonden en wordt een trekkracht op de kabel uitgeoefend. Lieren kunnen met de hand worden bediend via een zwengel aan de zij- of achterkant van de lier, maar ook met een elektromotor of een hydraulische motor. Elektromotoren zijn leverbaar in 12 volt, 24 volt, 220 v, 230 v en 400 V. Een hydraulische motor zet hydraulische energie om naar mechanische energie. U bedient een elektrische lier met een afstandsbediening, al of niet draadloos. Door de lier elektrisch, mechanisch of handmatig te activeren wordt de kabel om de trommel gewonden en verplaatst u uw boot, trailer, aanhanger, auto of andere lasten zeer eenvoudig.

Welke regels moet je hanteren bij het gebruik van een lier?

Bij een lier gebruiken, is veilig werken een eerste vereiste. Om de risico’s van het werken met een lier te beperken, adviseren we o.a. de volgende veiligheidsrichtlijnen:
Laat altijd vijf tot acht windingen op de trommel zitten. Kijk regelmatig hoe de kabel oprolt en zorg dat de kabel niet vastloopt op de trommel. Zorg dat iedereen op veilige afstand en altijd buiten het bereik van de lierkabel staat. Gebruik goede werkhandschoenen, want bij beschadigingen kan een lierkabel zorgen voor snijwonden.