Loopkatten

Wilt u een loopkat monteren in uw werkplaats? Hijswinkel heeft verschillende voordelig geprijsde loopkatten in het assortiment.

Lees meer Minder
Actieve filters
  • 40.000+ artikelen uit voorraad leverbaar
  • 6 dagen p/week op locatie bezorgd
  • Gratis advies, bel of chat met ons
  • Betalen op rekening
  • 40.000+ artikelen uit voorraad leverbaar
  • 6 dagen p/week op locatie bezorgd
  • Gratis advies, bel of chat met ons
  • Betalen op rekening

Specialist in loopkatten

Alle loopkatten van Hijswinkel voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Hijswinkel is dan ook dé specialist in hef- en hijsmiddelen en een Erkend Keurbedrijf Hijs- en Hefmiddelen (EKH). In ons assortiment veilige en betrouwbare loopkatten vindt u o.a. de kwaliteitsmerken Eller, Nitchi en Hitachi. Laat uw loopkatten jaarlijks door ons inspecteren en keuren, dan blijven ze in topconditie.

Duwloopkat

Een duwloopkat is verstelbaar voor verschillende balkbreedtes en kan overal op de kraanbaan of ligger gemonteerd worden. Een duwloopkat is geschikt voor lage bouwhoogtes en de gesmeerde kogellagers zorgen voor een lage rolweerstand bij het duwen en trekken van de last.

Elektrische loopkat

Hijswinkel heeft elektrische loopkatten van Hitachi met een capaciteit van 1 ton (1000 kg), 2 ton (2000 kg), 3 ton (3000 kg) of 5 ton (5000 kg). De inbouwhoogte is kort en de bouwvorm robuust. De elektrische loopkatten zijn voorzien van wielbreuksteunen, kogel gelagerde en geharde loopwielen en een (elektromagnetische) rem.

Mechanische loopkat

Een mechanische loopkat is te verstellen voor verschillende balkbreedtes en kan overal op de kraanbaan of ligger gemonteerd worden. Het is geschikt voor lage bouwhoogtes en de gesmeerde kogellagers zorgen voor een lage rolweerstand bij het duwen en trekken van de last. De mechanische loopkatten zijn voorzien van wielbreuksteunen en opwipbeveiliging en ze hebben een standaard loopbaanhoogte van 3 meter. Andere loopbaanhoogtes zijn op aanvraag leverbaar.

Bestellen bij Hijswinkel

Een loopkat kopen bij Hijswinkel betekent:

  • Concurrerende prijzen en snelle levertijden.
  • Ruim assortiment topmerken, waaronder Eller, Nitchi en Hitachi.

Neem voor meer informatie of vragen over bijvoorbeeld de loopkat prijs gerust contact met ons op via 085-4013929 of info@hijswinkel.nl.

FAQ

Wat is een loopkat?

Een loopkat is een wagen met 4 wielen en 2 zijwangen van staal die op de flens van een balk rijdt. Aan het wagentje zit een haak die al of niet is voorzien van een lier of takel om lasten te verplaatsen. Er is een keuze uit een duwloopkat, een elektrische loopkat of een mechanische loopkat.

Hoe werkt een loopkat?

Met een duwloopkat of kettingtakel met loopkat kunt u vanaf de grond met een last- of handketting lasten duwen of trekken. Een elektrische loopkat met takel heeft een elektromotor die de wielen van de loopkat aandrijft. Een mechanische loopkat wordt ook vanaf de grond bediend.

Welke soorten loopkatten zijn er?

Er zijn verschillende soorten loopkatten die verkrijgbaar zijn in smalle en brede uitvoeringen. Zo zijn er duwloopkatten die je duwt of trekt over de balk. Mechanische loopkatten die precies gepositioneerd kunnen worden op de balk doormiddel van de van de ketting wat net zo werkt als een kettingtakel. En elektrische kettingtakels met loopkatten, die ook wel takel-loopkatcombinaties worden genoemd, deze bedien je doormiddel van een afstandsbediening.