Zwenkkranen

Een zwenkkraan is de ideale kraan voor elke werkplaats en werkplek. Zwenkkranen van Hijswinkel voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. In ons assortiment veilige en betrouwbare zwenkkranen of jib cranes vindt u o.a. de kwaliteitsmerken Demag, SWF en Vetter. Verder hebben we ook gebruikte zwenkkranen van het merk ABUS. Laat uw zwenkarmkraan jaarlijks door ons inspecteren en keuren, dan blijft de kraan in topconditie.

Lees meer Minder

Waarom een zwenkkraan?

Met zwenkkranen voorzien van een elektrische takel gaat het ophijsen en verplaatsen van materialen van 80 kg tot 10 ton een stuk lichter en eenvoudige. In een werkplaats is een zwenkkraan o.a. erg handig bij het beladen van machines en het plaatsen van werkstukken in de goede positie op een werktafel.

Soorten zwenkkranen

Er zijn twee soorten zwenkkranen, namelijk een kolomzwenkkraan en een wandzwenkkraan.

Kolomzwenkkraan

Een kolomzwenkkraan kan 360 graden draaien. De meest gangbare bevestiging van kolomzwenkkranen is via ankerstangen die in een betonnen fundering worden gestort. Bevestiging kan ook met speciale ankers en de kolom is verder op bestaande en geschikte betonnen vloeren te bevestigen met een vierkante tussenplaat. Na het doorboren en uithakken van de vloerplaat worden er ankers aangebracht en ingestort. Om veilig te werken met een kolomzwenkkraan moet de kraan zorgvuldig worden afgesteld voor de ingebruikname. Veel kranen beschikken hiervoor een montagespleet en door de kraan daarna aan te storten is de stabiliteit gegarandeerd.

Wandzwenkkraan

Voor een wandzwenkkraan is een draaibeweging van 180 graden het maximum. De eenvoudigste wijze van bevestiging van wandzwenkkranen is om ze aan muren van gewapend beton of bestaande stalen pilaren te schroeven. Deze pilaren moeten dan wel een goede constructie hebben en voldoende zwaar zijn uitgevoerd. Standaard worden wandconsoles meegeleverd. Afhankelijk van de bevestigingsmogelijkheden kan o.a. gekozen worden voor muursteunen met klemmen en lasplaten. We adviseren u om een constructeur te laten checken of een wand of pilaar de juiste constructie heeft, want zwenkkranen genereren grote krachten op gebouwen en dragende constructies.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of vragen over de juiste zwenkkraan voor uw situatie gerust contact met ons op via 085-4013929 of info@hijswinkel.nl.