• Op voorraad? Voor 14:00 besteld, direct verzonden
  • Veilig & achteraf betalen
  • Gratis advies

Hijsbalken

Zijn veiligheid, betrouwbaarheid en optimale prestaties prioriteit, dan kiest u voor de hijsbalken Van Hijswinkel. Wij bieden een breed scala aan robuuste, veilige en betrouwbare hijsbalken, die voldoen aan de eisen van de Erkende Keurbedrijven Hijs- en hefmiddelen (EKH). Niet voor niets staan we bekend als dé specialist in hijs- en hefmiddelen. Staat veiligheid in uw bedrijf ook op de eerste plaats? Aarzelt u dan niet om uw balken elk jaar door ons te laten keuren en controleren.

Er zijn eindeloos veel merken en varianten hijsbalken met verschillende capaciteiten en uitvoeringen. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het selecteren van het juiste type. Zo moet de totale capaciteit van de balk en elk hijspunt afzonderlijk worden berekend. De hijsbalken moeten ook meerdere, verstelbare hijspunten hebben, in vaste of variabele stappen, voor lasten van verschillende afmetingen.

Hijswinkel heeft niet alleen de eenvoudige uitvoeringen van een rechte balk met aangelaste ogen, maar ook modellen met meerdere verstelbare balken en ogen. Heeft u een speciale hijsbalk nodig? Ook daarvoor bent u bij ons terecht: wij maken hijsbalken op maat!

Hijsbalken en hun eigenschappen

Hijsjukken hebben verstelbare hijspunten die over de lengte van de balk kunnen worden verschoven om te passen bij een specifieke belasting. Deze eigenschap betekent dat de liggers kunnen worden gebruikt in veel verschillende soorten toepassingen en om verschillende soorten lasten te dragen. Door de verstelbaarheid kan de hijsbalk ongebalanceerde lasten aan en de concave breekkrachten beheersen.

Ze zijn ideaal voor lichte, korte hefbruggen waar niet veel hoogte nodig is. Bovendien hebben de hijsbalken niet veel hoogte nodig, omdat ze een enkel bevestigingspunt van de kraan hebben. Het zware draagvermogen en het stijve ontwerp van een hijsjuk zijn ook perfect voor te flexibele lasten, omdat ze kunnen worden gebruikt voor zwakke materialen, zoals dunne staalplaat of plaatstaal.

Hijsbalk kopen of huren

Bij Hijswinkel is het mogelijk om hijsbalken te kopen én te huren. Het laatste heeft als voordeel dat u geen grote investering hoeft te doen voor een situatie waarin u eenmalig of voor korte tijd een balk nodig heeft. Heeft u behoefte aan meer informatie over de voordelen en toepassingen van hijsbalken? Op 085-4013929 of info@hijswinkel.nl kunt u ons gerust contacten!

Wat zijn hijsbalken?

De hijsbalk is een hijssysteem dat deel uitmaakt van de hijs- en handlingaccessoires. Deze wordt op de haak van de elektrische takel gemonteerd om de betreffende last te kunnen hijsen. De belangrijkste functie van een dergelijk apparaat is om de hijsbanden onder de balk in een hoek van of nabij een hoek van 90° te houden. Dit betekent dat de last loodrecht op de horizontaal moet staan.

Welke soorten hijsbalken zijn er?

Algemeen bekeken zijn er 2 belangrijke hoofdsoorten hijsbalk: vacuüm-, en magnetische balken. 

De vacuüm hijsbalk

Deze balk is uitgerust met zuignappen om speciale lastenop te tillen. Met dit type balk kunt u lasten heffen van enkele kilo's tot circa 10 ton. Sommige vacuüm hijsbalken kunnen de last eenvoudig van punt a naar punt b verplaatsen, terwijl andere hijsjukken bepaalde bewegingen, zoals roteren en kantelen mogelijk kunnen maken, waardoor de last horizontaal of verticaal op de beoogde locatie kan worden geplaatst.

De magnetische hijsbalk

Deze hijsbalk is voorzien van magneten. Er kunnen zware metalen lasten mee worden opgetild, zoals platen en schrootpijpen. Net als de vacuüm- kan de magnetische hijsbalk lasten heffen van enkele kilo's tot meer dan 10 ton. Het aantal magneten dat op de hijsbalk komt overeen met de grootte en aard van de metalen belasting. Sommige zijn vrij eenvoudig en kunnen alleen de last hijsen, maar er zijn ook balken met assen die beweging zoals rotatie mogelijk maken. Voor magnetische hijsbalken zijn er afstandsbedieningen, waarmee de takel kan worden verbreed om een grotere last op te tillen.