Elektrische takels

Heeft u een elektrische takel nodig van de allerbeste kwaliteit? Bij Hijswinkel hebben we een ruim assortiment hef- en hijsmiddelen, waaronder verscheidene kettingtakels van echte topmerken.

Lees meer Minder
Actieve filters
 • 40.000+ artikelen uit voorraad leverbaar
 • 6 dagen p/week op locatie bezorgd
 • Gratis advies, bel of chat met ons
 • Betalen op rekening
 • 40.000+ artikelen uit voorraad leverbaar
 • 6 dagen p/week op locatie bezorgd
 • Gratis advies, bel of chat met ons
 • Betalen op rekening

Een uitgebreid assortiment

Alle elektrische takels van Hijswinkel voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Hijswinkel is dan ook dé specialist in hef- en hijsmiddelen. In ons uitgebreide assortiment veilige en betrouwbare elektrische kettingtakels vindt u o.a. de kwaliteitsmerken Delta, Demag, Hitachi en Nitchi. Laat uw kettingtakel ook jaarlijks door ons inspecteren en keuren. Dan blijft uw elektrische takel altijd in topconditie.

Elektrische takels van Hijswinkel

U kunt een elektrische staaldraadtakel gebruiken in bijvoorbeeld een garage of aan een portaalkraan. De elektrische takel bedient u met een afstandsbediening en voor wie draadloos wil werken, is er een draadloze afstandsbediening beschikbaar. Verder is een elektrische takel uitgerust met een haak. Afhankelijk van waar u de takel voor wenst te gebruiken, kunt u kiezen uit een elektrische takel met ophanging, een elektrische takel met zwenkarm of een verrijdbare elektrische takel op rail. Daarbij kunt u gebruikmaken van een loopkat of hijsogen. Ook een elektrische mini takel behoort bij Hijswinkel tot de mogelijkheden.

Regels bij gebruik van een elektrische takel

Bij een elektrische takel gebruiken is veilig werken een eerste vereiste. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de elektrische takel geaard is en niet in aanraking komt met regen of water. Vanwege de risico’s moet u erop kunnen vertrouwen dat de elektrische takel veilig en goed functioneert. Laat uw kettingtakel daarom jaarlijks door Hijswinkel inspecteren en keuren. Dan blijft uw elektrische takel altijd in topconditie en voldoet u aan de eisen conform de Arbowet en de VCA.

Om de risico’s van het werken met een elektrische takel te beperken, adviseren we de volgende veiligheidsrichtlijnen:

 • Gebruik een elektrische takel alleen als u weet hoe de werkwijze is.
 • Inspecteer voor gebruik altijd of de knoppen goed functioneren en of de rem in orde is.
 • Ga niet onder de te hijsen last staan en hijs niet over personen heen.
 • Hijs nooit meer dan het gewicht dat staat aangegeven op het blok van de haak of op het bordje op het frame van de takel.
 • Laat de last tijdens het hijsen niet zwaaien.

Bestellen bij Hijswinkel

Een elektrische takel kopen bij Hijswinkel betekent:

 • Concurrerende prijzen
 • Levering vrijwel altijd binnen 24 uur.
 • Ruim assortiment topmerken, zoals Delta, Demag, Hitachi of Nitchi.

Neem voor meer informatie of vragen over een van onze elektrische takels gerust contact met ons op via 085-4013929 of info@hijswinkel.nl.

FAQ

Hoe werkt een elektrische takel?

Een elektrische takel maakt gebruik van een elektromotor, zodat u lasten eenvoudig kunt optillen en verplaatsen. U bedient deze takel met een afstandsbediening. De stroomtoevoer komt uit het net of uit een aggregaat. Elektrische takels hebben elektromotoren van 230 volt, maar ook van 400 volt.

Hoeveel moet de elektrische takel kunnen hijsen?

Uiteraard is het bij de keuze van een elektrische takel belangrijk welk gewicht u met de kettingtakel wilt hijsen. Elektrische takels zijn leverbaar om een gewicht van 100kg tot 20 ton te hijsen. Naast het gewicht dat uw elektrische takel moet kunnen hijsen, is ook de hijshoogte van belang. Een elektrische kettingtakel heeft een maximale hijshoogte van 30 meter.

Hoe moet u een elektrische takel bevestigen?

Standaard worden er bij een elektrische takel ophangbeugels meegeleverd. Naarmate een elektrische takel meer moet kunnen hijsen, zijn de ophangbeugels ook zwaarder uitgevoerd. Deze ophangbeugels zijn voorzien van boorgaten,doel die corresponderen met de boorgaten in de bovenplaat van de elektrische takel.