Gebruikte kranen

Hijswinkel heeft regelmatig gebruikte kranen te koop van gerenommeerde merken als Demag, ABUS, Europont Verlinde en SWF, zoals een gebruikte bovenloopkraan, portaalkraan en zwenkkraan.

Bovenloopkraan gebruikt

Is een bovenloopkraan gebruikt, bijvoorbeeld een ABUS bovenloopkraan of een Demag bovenloopkraan, dan checken we de kraan volledig op bruikbaarheid en techniek voordat deze bovenloopkraan te koop is. Wilt u een gebruikte bovenloopkraan kopen, dan bent u altijd verzekerd van een bovenloopkraan tweedehands die voldoet aan alle kwaliteitseisen. Ook bij een 2e hands bovenloopkraan kopen mag u rekenen op een veilige en betrouwbare kraan.

Bovenloopkranen zijn er met drie verschillende soorten liggers: de profielligger, kokerligger en V-ligger. Profielliggers hebben standaard profielen en worden voornamelijk toegepast tot 12 meter, maar kunnen geleverd worden tot maximaal 18 meter. Met een maximale hijscapaciteit van 12,5 ton is de profielligger bovenloopkraan geschikt voor het lage en gemiddelde hijswerk. Een kokerligger is eigenlijk hetzelfde als een profielligger, alleen is er met deze kraan meer mogelijk. Een kokerligger wordt namelijk op maat in elkaar gelast, waardoor de kraan grotere overspanningen aankan. Voor het zwaardere werk is dit een ideale loopkraan voor uw interne transport. Een V-ligger is nauwkeuriger, sneller, heeft een langere levensduur en is hét alternatief voor conventionele kokerligger bovenloopkranen.

Neem contact op met Hijswinkel als u vragen heeft over de beschikbaarheid van gebruikte bovenloopkranen of als u meer wilt weten over de gebruikte bovenloopkraan prijs.

Bekijk ook ons nieuwe aanbod bovenloopkranen.

Portaalkraan gebruikt

Hijswinkel heeft regelmatig gebruikte portaalkranen te koop. Een portaalkraan tweedehands checken we volledig op bruikbaarheid en techniek voordat deze portaalkraan te koop is. Ook een gebruikte portaalkraan is veilig en betrouwbaar en voldoet aan alle kwaliteitseisen.

Een portaalkraan is voornamelijk bedoeld om zware lasten te hijsen en te verplaatsen. Dat kan zowel binnen als buiten en zowel over de breedte als de lengte van de locatie. Een portaalkraan staat op zijsteunen die aan de wielkasten zijn bevestigd. Bovenaan de zijsteunen vinden we de ligger, bijvoorbeeld een kokerligger of een buizenconstructie.

Neem contact op met Hijswinkel om te vragen of er gebruikte portaalkranen te koop zijn of als u meer wilt weten over een gebruikte portaalkraan.

Bekijk ook ons nieuwe aanbod portaalkranen.

Zwenkkraan gebruikt

Is een zwenkkraan gebruikt, bijvoorbeeld een gebruikte wandzwenkkraan of kolomzwenkkraan, dan checken we de zwenkkraan volledig op bruikbaarheid en techniek voordat deze zwenkkraan te koop is. Ook een tweedehands kolomzwenkkraan of een gebruikte wandzwenkkraan voldoet aan alle kwaliteitseisen en u kunt er dan ook veilig en betrouwbaar mee werken.

Met zwenkkranen gaat het ophijsen en verplaatsen van materialen van 80 kg tot 10 ton een stuk lichter en eenvoudiger. In een werkplaats is een zwenkkraan o.a. erg handig bij het beladen van machines en het plaatsen van werkstukken in de goede positie op een werktafel. Een kolomzwenkkraan kan 360 graden draaien. De meest gangbare bevestiging van kolomzwenkkranen is via ankerstangen die in een betonnen fundering worden gestort. Voor een wandzwenkkraan is een draaibeweging van 180 graden het maximum. De eenvoudigste bevestiging van wandzwenkkranen is om ze aan muren van gewapend beton of bestaande stalen pilaren te schroeven. Deze pilaren moeten dan wel een goede constructie hebben en voldoende zwaar zijn uitgevoerd.

Neem contact op met Hijswinkel als u vragen heeft over de beschikbaarheid van een gebruikte zwenkkraan of als u er meer over wilt weten.

Bekijk ook ons nieuwe aanbod zwenkkranen.