Oogmoeren

Wij hebben hoge kwaliteit oogmoeren voor professioneel gebruik. Deze voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.
Lees meer Minder
Actieve filters
  • 40.000+ artikelen uit voorraad leverbaar
  • 6 dagen p/week op locatie bezorgd
  • Gratis advies, bel of chat met ons
  • Betalen op rekening

Oogmoer kopen

De oogmoer, ook wel ringmoer genoemd, heeft een ronde vorm en wordt voornamelijk gebruikt om te hijsen. Dit type bevestiger is een tijdelijk hijspunt. Op het moment dat de last geplaatst is, kan de oogmoer worden verwijderd om bij een volgende hijsklus weer gebruikt te worden. De moer is zowel binnen als buiten te gebruiken en goed bestand tegen vocht.

Diverse soorten en maten oogmoeren

De oogmoer is in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Welk type u kiest is afhankelijk van de gewenste werklast en de afmeting van de kettingen. De verschillende soorten oogmoeren in ons assortiment zijn leverbaar tegen de scherpst mogelijke prijs. U kiest voor kwaliteit, want alle oogmoeren in het assortiment zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal en voorzien van NEN-EN-ISO 1677 normering.

Veilige werklast

De veilige werklast die wordt aangegeven voor de verschillende oogmoeren, heeft betrekking op de veilige werklast in de meest ongunstige positie. Dit wil zeggen bij een zijdelingse belasting, wat verboden is bij DIN 580 en 582 oogmoeren. De breeklast is factor van de veilige werklast. Men mag nooit meer dan de maximale veilige werklast in de oogmoer hangen. Het wordt voor diverse soorten oogmoeren ten sterkste aanbevolen om deze uitsluitend bij een rechtstandige belasting te gebruiken. Voor andere gevallen is het verstandig om een draaibare oogmoer te gebruiken.

Oogmoer verzinkt

Alhoewel de oogmoer vooral wordt gebruikt voor hijsdoeleinden, zijn er nog tal van andere toepassingen mogelijk. Zo worden oogmoeren gebruikt om een bokszak of bloempot aan op te hangen, ter ondersteuning van het leidingwerk of om iets anders aan het plafond op te hangen. Oogmoeren zijn in de uitvoeringen: RVS verzinkt en gecoat verkrijgbaar.

Oogmoeren online bestellen

Heeft u de gewenste oogmoer in ons ruime assortiment kunnen vinden? Dan kunt u deze eenvoudig en snel online bestellen. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling snel wordt geleverd. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met een vrijblijvend persoonlijk advies.