Hijsogen

Hijswinkel heeft hijsogen, oogbouten en oogmoeren voor professioneel gebruik. Uiteraard voldoen onze takelogen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Lees meer Minder

Hijsogen van Hijswinkel

De hijsogen, oogbouten en oogmoeren van Hijswinkel zijn van staal conform DIN 580 en NEN-EN-ISO 3266. DIN is de afkorting van Deutsches Institut für Normung, de Nederlandse tegenhanger van de NEN-norm.

Hijswinkel heeft gecertificeerde takelogen in diverse specificaties, waaronder:

  • in de maten M8 t/m M30 en grotere maten tot wel M100;
  • voor het hijsen van o.a. plaat, beton, hout, containers en kozijnen en complete constructies;
  • draaibaar, kantelbaar en beide;
  • van staal en RVS.

Hijsogen M8, M10, M12, M14, M16 t/m M100

Hijswinkel heeft een breed assortiment hijsogen in haar assortiment. Ze zijn verkrijgbaar in de maten M8 t/m M100, waaronder de populaire maten hijsoog M10, M12 en M16. Een hijsoog wordt ook wel een oogbout en/of een oogmoer genoemd en worden ingezet als tijdelijk hijspunt. Op moment dat u de last verplaatst heeft, kunt u de hijsogen verwijderen en opnieuw toepassen bij een andere last die verplaatst moet worden. 

Hoeveel moeten hijsogen kunnen hijsen?

Uiteraard is het bij de keuze van een hijsoog belangrijk welk gewicht u ermee wilt hijsen. Er zijn hijsogen verkrijgbaar voor het hijsen van lasten van 0,4 ton tot wel meer dan 20 ton.

Gebruiksaanwijzing hijsogen

Takelogen, oogbouten of oogmoeren kunnen worden aangetast door weersinvloeden, overbelasting en slijtage. Controleer deze daarom vóór gebruik altijd op beschadigingen. Het schroefdraad moet schoon en onbeschadigd zijn. Bij eventuele beschadigingen of vervormingen dient u de moeren en bouten niet te gebruiken.

Hijsmiddelen kunnen op verschillende manieren aan de last worden aangeslagen. De manier van aanslaan heeft consequenties voor de optredende belasting van het hijsgereedschap. Bij het direct aanslaan aan hijsogen moeten de haken goed passen, zodat het draagpunt of draagvlak in de keel van de haak ligt. Het belasten van een haak op de punt is verboden.

Nog vragen?

Neem voor meer informatie of vragen over onze hijsogen gerust contact met ons op via 085-4013929 of info@hijswinkel.nl.