Takels en lieren

Heeft u een elektrische- of handtakel nodig in uw garage of op de bouwplaats? Hijswinkel heeft een zeer uitgebreid assortiment hef- en hijsmiddelen.

Lees meer Minder

Betrouwbare takels en lieren

Alle takels en lieren van Hijswinkel voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Hijswinkel is dan ook dé specialist in hef- en hijsmiddelen en een Erkend Keurbedrijf Hijs- en Hefmiddelen (EKH). In ons assortiment veilige en betrouwbare hijstakels en lieren vindt u o.a. de kwaliteitsmerken Delta, Nitchi en Hitachi. Laat uw takels en lieren jaarlijks door ons inspecteren en keuren, dan blijven ze in topconditie.

Soorten takels en lieren

Takels en lieren worden o.a. veel gebruikt als boottakel, werkplaatstakel, garagetakel, autolier, boottrailerlier en bouwlier. Wilt u een takel of lier kopen? Hijswinkel levert diverse hijstakels en lieren, zoals elektrische takels, handtakels, rateltakels en lieren.

Elektrische takels
Een elektrische takel maakt gebruik van een elektromotor zodat u lasten eenvoudig kunt takelen en verplaatsen. U bedient deze takel met een afstandsbediening. De stroomtoevoer komt uit het net of uit een aggregaat. Elektrische takels van Hijswinkel hebben elektromotoren van 230 volt, maar ook van 400 volt.

Handtakels
U kunt een handtakel gebruiken om lasten op te tillen en ze daarna te verplaatsen. Dat doet u met uw spierkracht, want een handtakel heeft geen elektromotor. Een handkettingtakel heeft een katrol waarover een ketting loopt en aan het uiteinde zit een haak. De katrol is het hoogste punt van de kettingtakel.

Rateltakels
Met een rateltakel kunt u lasten takelen en ze daarna verplaatsen via een hefboom. Een rateltakel heeft een katrol waarover een ketting loopt en aan het uiteinde zit een haak. Voor een soepel gebruik van de rateltakel raden we u aan om de hijsketting af en toe in te vetten met een beetje teflon spray of olie.

Lieren
Een lier bestaat uit een trommel waar een staalkabel omheen is gewonden. Lieren kunnen met de hand worden bediend via een zwengel aan de zij- of achterkant van de lier, maar ook met een elektromotor of een hydraulische motor. Hijswinkel heeft elektromotoren van 12 volt en 24 volt, maar ook van 220 v / 230 v en 400 V. Een hydraulische motor zet hydraulische energie om naar mechanische energie. U bedient een elektrische lier met een afstandsbediening, al of niet draadloos.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of vragen over takels en lieren gerust contact met Hijswinkel op via 085-4013929 of info@hijswinkel.nl.